GORDIJNRAILS SYSTEMEN
VOOR ZIEKENHUIZEN EN ZORGINSTELLINGEN

De gehele zorg uit handen voor uw railsystemen!

Speciale producten voor de zorgsector:

  • De separatierail is waar Qurails in uitblinkt, qua product en montage.
  • Doucherail
  • Handbediende gordijnrails

Bedseparatierail systemen

Wij leveren en monteren geheel op maat de door u gewenste bedseparatierail inclusief alle toebehoren. Door de hoogwaardige kwaliteit is de rail ook geschikt voor gebruik in vochtige ruimten. Functioneel, sterk en verkrijgbaar met een stofwerende pvc-afdekstrip.

Het assortiment behorend bij deze rail omvat tevens handige accessoires, zoals het infuusrek, de infuushaak, de gordijnhouder e.d. De rail kan uiteraard zowel aan de wand alsook aan het plafond worden gemonteerd, zodat een solide systeem opgebouwd kan worden.

Duurzaam & praktisch

De Qurails separatierail 4100 is geschikt om een vertrek op te delen in meerdere, tijdelijk van elkaar gescheiden ruimtes. Hierdoor is de privacy gewaarborgd voor de patiënt alsook voor de zorgverlener.

We bieden een totaalpakket voor zorginstellingen. Voor alle typen rails heeft Qurails de juiste oplossing. Onze separatierail geeft patiënten de nodige privacy. Het scala aan raamrail systemen is breed inzetbaar en eenvoudig te monteren. Het gepatenteerde Load Release Systeem is ons antwoord op de behoefte in de zorgsector om separatie- en raamrail geconditioneerd te laten ontkoppelen. Ook voor douchegordijn rails kunt u bij ons terecht.

De gehele zorg uit handen voor uw railsystemen!

ontkoppelbare separatierails

Load Release Systeem

Het Load Release Systeem is ons antwoord op de behoefte in de zorgsector om separatie- en raamrail geconditioneerd te laten ontkoppelen. Deze unieke, gepatenteerde oplossing maakt het mogelijk dat bij kortstondige belasting van ca. 35 kg de rail loskomt uit zijn bevestigingspunten.

Ontkoppelbare Separatierails

Het LRS systeem werd ontwikkeld voor laaghangende rail, los van het plafond. De rail wordt in de plafondsteunen gestoken. Bij een piekbelasting van meer dan 35 kg is de ontkoppeling van de rail gegarandeerd, onder voorwaarde dat de rail is geïnstalleerd door gekwalificeerd en opgeleid personeel.

De LRS glijders zijn in meerdere breedspoor profielen toepasbaar. Wanneer er hard aan het gordijn getrokken wordt komen de glijders los uit de rail. Dit voorkomt schade aan de gordijnen / gordijnrails. Voor de veiligheid wordt gebruik gemaakt van kunststof flexhaken in plaats van insteekhaken. Het LRS systeem is met name toepasbaar in ziekenhuizen, verpleeg/verzorgingstehuizen, GGZ en overige zorginstellingen.  

Voor al uw maatwerk wensen (buigen van de rail, bochten, assemblage etc.) kunt u bij Qurails terecht. Opbasis van uw tekeningen en specificaties ontvangt u een gratis offerte. U bent verzekerd van duidelijke communicatie met de ervaren projectleiders van de Goelst projectafdeling.

Qurails_healthcare_Curtain_Rail_system_lrs

De Qurails Kidsrail

Een ziekenhuis ziet er niet uit als thuis, niemand vindt het leuk om daar te zijn. Een kleur maakt het een beetje vrolijker.

Dat is de reden waarom onze privacy-rails 4100 en 5100 beschikbaar zijn in alle kleuren van de regenboog. Zodat kinderafdelingen niet langer afhankelijk zijn van kleuren voor volwassenen. En alles ziet er een beetje vrolijker uit. Een beetje zoals thuis. Een ziekenhuis ziet er niet uit als thuis, niemand vindt het leuk om daar te zijn. Een kleur maakt het een beetje vrolijker.

The Qurails Kidsrail curtain rail for kids
The Qurails Kidsrail curtain rail for kids

Onbeperkte kleurkeuze

Cliniclowns

Wij doneren 5% van onze KidsRail inkomsten aan Cliniclowns. Cliniclowns brengen al vele jaren een glimlach en een blij gevoel in zorginstellingen in Nederland. Dat zijn onbetaalbare momenten voor zieke kinderen en hun ouders.

Qurails Extensie Glijder

De Qurails extensie glijder is een unieke oplossing voor separatierails in de gezondheidszorg. In het geval dat de rail aan het plafond gemonteerd dient te worden. De extensie glijder is een roterende glijder met S-haak.

Normaliter wordt een scheidingsrail niet tegen het plafond gemonteerd, maar wanneer de rail wel tegen het plafond wordt gemonteerd, wordt een "gaas"-gedeelte in het gordijn aangebracht voor de werking van sprinklers en een goede ventilatie.

Een goed alternatief voor deze oplossing is de Qurails Extension glider. De rail kan tegen het plafond worden gemonteerd, en het gordijn kan van de rail worden neergelaten dankzij de uitschuifbare glijder.

De verlengingsglijder kan worden toegepast op privacy rails 4100 en 5100.