Duurzaamheid

Wij zetten ons in voor duurzaamheid en investeren daarin omdat het goed is voor de planeet, de bedrijven, onze klanten en onze gemeenschap.

Duurzaamheid

Innovatief, maatwerk

& hoge

kwaliteit

Dat is wat we doen bij Qurails, en de manier waarop we duurzaamheid benaderen is daarop geen uitzondering.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft voor ons een zeer hoge prioriteit. Wij produceren ons materiaal namelijk binnen Nederland en in Europa volgens de strengste milieunormen. De gordijnrails zijn gemaakt van aluminium met poedercoating. De accessoires bestaan uit kunststof en metaal.

Aluminium rail: de gordijnrail bestaat uit 75% gerecycled aluminium.

  • Aluminium is een duurzaam materiaal, behoudt zijn functie en ondervindt weinig tot geen slijtage wanneer het gebruikt wordt als gordijnrail.
  • De afwerking van het aluminium product door poedercoating is zodanig dat het goed kan worden schoongemaakt en daardoor zijn aantrekkelijkheid voor hergebruik niet verliest.
  • De rail kan worden geretourneerd en het aluminium kan worden teruggewonnen door recycling.

AkzoNobel verf

AkzoNobel is een pionier in verf. Door hun verven te gebruiken zorgen wij ervoor dat wij onze klanten producten van de hoogste kwaliteit leveren. AkzoNobel streeft ernaar om de impact op onze planeet te verminderen en blijft tegelijkertijd voortdurend innoveren om de meest duurzame oplossingen te leveren.

Qualicoat powdercoating

De poedercoatings zijn speciaal geformuleerd zonder het gebruik van TGIC, zijn loodvrij en voldoen aan de eisen van GSB Standaard, Qualicoat Klasse 1.

QUALICOAT is een wereldwijde organisatie van kwaliteitslabels die zich bezig houdt met het handhaven van de kwaliteit van het lakken, verven en coaten van aluminium en zijn legeringen voor architecturale toepassingen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Zürich, Zwitserland.

Qualanod gecertificeerd

QUALANOD - Kwaliteitslabel voor anodiseren van aluminium op basis van zwavelzuur

QUALANOD is een keurmerkorganisatie die zich inzet voor het behoud en de bevordering van de kwaliteit van geanodiseerd aluminium.

ASI-keurmerk

ASI gecertificeerd

Qurails aluminium profielen worden geproduceerd in een ASI-gecertificeerde fabriek.

De ASI-gecertificeerde fabriek werkt op een eerlijke manier en neemt duurzaamheidsuitdagingen op vanuit het drievoudige bottom-line perspectief, met governance, milieu en sociale kwesties.

TÜV Rheinland

Certificeringen

ISO 9001:2008

BS OHSAS 18001:2007

ISO 14001:2004

ISO EN 15088:2005

QUALANOD